Neuro-vývojová stimulace (NVS) je cvičební program, jehož cílem je inhibovat (rušit) přetrvávající primární reflexy, patří do kategorie psychomotorických terapií.

Problémy se spánkem u dětí Reflex paralýzy strachu může být příčinou, mnoho rodičů to zná…. blíží se večer a dětem se nechce do postýlky…z postele je trampolína, skáče, běhá a odpadá až únavou…v noci se budí a pláče, nechce usínat samo, potřebuje světlo, bojí se tmy, mnohdy pláče tak, že ho nelze ani probudit…..

Metoda RMTi

23.05.2023

Metoda RMTi je pohybový trénink k integraci primárních reflexů, který využívá vývojové pohyby, jemný izometrický tlak a sebeuvědomění k obnově základů nezbytných k překonání problémů s učením, smyslovými, emocionálními a behaviorálními problémy pro děti i dospělé.

Děti a pohyb

08.08.2022

Děti milují pohyb a hra je pro vaše dítě prvním způsobem učení. Vývojové pohyby raného dětství vytvářejí mosty mezi tělem a myslí dítěte. Tyto nervové mosty jsou primárními články, které organizují jejich mozek. Během zážitků v prenatálním období a porodu, v prvním roce a v prvních letech školní docházky vaše dítě rozvíjí svůj mozek a tělo...

Vývojové pohyby jsou jednoduché, holistické aktivity, které formují emoční a sociální inteligenci vašeho dítěte, jeho pozornost, kognitivní schopnosti a využití jeho těla. Jak dítě roste do batolecího, předškolního a školního věku, jeho pohyby se stávají složitějšími a podporují vyšší funkce mozku potřebnou pro psaní, čtení, počítání a kreativní...

Mnoho dětí a dospělých má neurologické poruchy, poruchy učení nebo kognitivní problémy. Studie ukazují, že tito jedinci mají často zachované reflexy nebo mohou mít opakující se neonatální/primární reflexy. Optimálně jsou tyto reflexy inhibovány/integrovány v prvních měsících života.

Je vaše dítě bázlivé, bojácné, má svůj svět, málo komunikuje, nereaguje, straní se kolektivu nebo naopak je impulzivní, vzteklé a velmi aktivní? Jste jako rodiče vyčerpání a říkáte si odkud se to bere a po kom to má?

Věděli jste, že vaše nejranější pohybové vzorce ovlivňují vaše chování a osobnost po celý život?

Spolupráce s maminkami a jejich dětmi je velmi účinný způsob, jak vyřešit širokou škálu problémů a také posílit podpůrný a pečující vztah. Když jsou maminčino tělo a duše vyživované a podporované, jsou podporovány i jejich děti. Kojenci jsou napojeni na nervové systémy svých rodičů, takže čím více péče a zdrojů mají matky před narozením i po...

Petra Fritsch, O-Poruba
775 234 669,pohybemrosteme@seznam.cz, 2016
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!
Sdílet